Активісти погрожують заблокувати всі дороги Прикарпаття, якщо не відремонтують дорогу Делятин-Яблунів

Ремонт дороги Делятин-Яблунів припинено в Лючках першому селі Косівського району. Про це у Фейсбуці пише громадський активіст Микола Стріпачук.

 «Неремонтованою залишається дорога в Березовах. Які започаткували перекриття доріг з метою добитись фінансування на цей ремонт. Зараз березуни відчувають себе ошуканими, ображеними. 
Вважають,що їх грубо обманули», - пише активіст.

За його словами, абсолютно безперспективними є міркування щодо неможливості березунам без підтримки жителів Заріччя, обох Ослав самотужки провести протестні акції у вигляді чергового перекриття доріг, бо, мовляв, зарічанці, ославчани, отримавши свою відремонтовану дорогу, не підтримають черговий протест, а якщо це робитимуть самі березуни, то наразяться на тотальний спротив всіх, кому це перекриття заважає.

«Насправді ситуація цілком є інакшою. Березуни у своєму протесті можуть вдатись до підтримки практично всіх тих жителів області, котрі потерпають від бездоріжжя. Скоординувавши з ними свої дії, вони можуть паралізувати всі транспортні магістралі Прикарпаття», - відзначив Стріпачук.

 За його словами, потужним козирем у руках березунів є документ-зобовязання, підписаний головою ОДА Олегом Гончаруком, щодо фінансування ремонту цієї багатостраждальної дороги в цьому році. Опираючись на цей документ, жителі чотирьох Березовів можуть вдатись до безпрецедентного акту, подавши колективний позов до суду на Івано-Франківську облдержадміністрацію, котра грубо порушує свої фінансові зобов’язання в питанні фінансування цієї дороги.

«Як варіант такого відстоювання своїх справ у суді може бути надання громадами цих сіл повноважень якійсь групі осіб відстоювати їхні інтереси в суді в цьому питанні. Кваліфікований підхід у цій справі неодмінно завершиться позитивним для березунів рішенням суду. Особливо, коли цей процес буде супроводжуватись під акомпанемент відповідних протестних акцій. 
Але кому це вигідно? Втягнувшись у тривале протистояння з владою, березуни можуть втратити головне-час. Ранній сніг унеможливить продовження ремонту дороги, навіть якщо необхідні кошти знайдуться. Влада в період масштабної загальноукраїнської передвиборної кампанії свою енергію та й час змушена буде витрачати для реагування на протестні акції, пов’язані із припиненням дороги на відтинку Делятин-Яблунів», - говорить Стріпачук.

Він не сумнівається, що такі акції, якщо не буде продовжено ремонт дороги, відбудуться.

«Правильним рішенням виходу з цього конфлікту є безумовне виконання ОДА своїх фінансових зобов’язань та завершення ремонту цієї Дороги Життя ще в цьому році!» - додав активіст.


Леся, 08.09.2018 19:20



Вибір редакції

Найпопулярніші новини