Російські бажання, а не адекватна оцінка – військовий розкритикував Гриценка за обіцянку відмінити призов

Лідер «Громадянської позиції» Анатолій Гриценко запропонував відмовитися від строкової служби і обов'язкового призову усіх хто здатен нести службу.

Таку позицію не розуміє військовий Мирослав Гай, звертаючи увагу на те, що така пропозиція прозвучала у час війни.

«Це сказано тоді, коли Росія, навпаки, нарощує мобілізаційний потенціал та прийняла нові закони щодо мобілізації громадян. Я розумію, якби таке заявив Трамп, він відомий ексцентрик та популіст.. Але що б з боку українського політика, колишнього міністра оборони, звучали такі небезпечні заяви, які більше нагадують російські бажання, ніж адекватну оцінку стану Збройних Сил та безпекової ситуації в регіоні, викликає обурення», - пише у Фейсбуці Гай.

Тобто, замість того, що призивати усе населення бути готовим до мобілізації, до можливих загроз та викликів, нам щиро рекомендують взагалі скоротити армію та всіх розпустити, відзначив військовий.

«Це ми вже бачили в 90-х роках, що привело до розвалу збройних сил, як інституту і зробило можливим експансію РФ. Нагадаю, що до кінця року Росія має плани розмістити на кордонах з Україною чотири армії. Нагадаю, що Росія розширила своє угрупування в Азовському морі і в Криму і вже блокує наші кораблі сотнями. І тут голосом полковника, пропонують зменшити оборонний потенціал України. Як на мене, це небезпечний заклик для даних умов, і він може бути вигідний тільки ворогам України», - вважає Гай.

Леся, 17.07.2018 20:59



Вибір редакції

Найпопулярніші новини