Нардеп від Прикарпаття запропонував ВР заборонити створювати тимчасові виборчі дільниці в Росії

Понад 5,5 мільйонів українців сьогодні працюють за кордоном. Вимушено. Не з власної волі. Приблизно 100 тисяч українців виїжджають з України щомісяця, про це у Фейсбуці пише нардеп від Прикарпаття Юрій Дерев’янко.

«Це активні люди, які через недолугу політику влади, просто не можуть почувати себе гідно в Україні. Їдуть вони туди не лише через вищу зарплату. Це також безпека, комфортне середовище та інфраструктура - тобто сама якість життя. Для тих, хто прагне змін, держава створює такі «умови», щоб вони звідси втікали. Тому дуже важливо, аби найактивніші українці могли впливати на майбутнє України через вибори», - пише нардеп.

У наступному році - президентські і парламентські вибори.

«Українці за кордоном часто мають проблеми під час голосування на закордонних дільницях: не вистачає бюлетенів, членів виборчих комісій та елементарної організації. Тому я зареєстрував в парламенті законопроект № 8491, який забезпечить гарантоване Конституцією право кожному українцю за кордоном віддати свій голос на виборах. В законопроекті також є одна важлива деталь – заборона створювати закордонні тимчасові виборчі дільниці на території держави-агресора РФ», - пише нардеп.

Леся, 26.06.2018 17:11



Вибір редакції

Найпопулярніші новини