Станіслав за своєї історії ніколи не був містом твердих пуританських традицій – Андрійович

Журналіст Михайло Андрійович для «Малакави»:

«Нині неабиякої сили набирає диспут на предмет переформатування ідеї фестивалю «ПортоФранко на порноФранко». Оригінальні по жанру авіаінсталяції із задіюванням чи не останніх аеропортівських гелікоптерів МІ-2 та «кукурудзяника» Ан-2 явно затіняються концертами у виконанні голих людських тіл. Відверте виставляння виконавцями на оглядини публіки власних анатомічних «здобутків» не тільки додало певної «родзинки» фестивалю - в той же час зачепило (можливо, оголило) душевні почуття тисяч людей.

Станіслав за своєї історії ніколи не був містом твердих пуританських традицій. Християнська мораль та етика однієї частини жителів тут сторіччями змушена була уживатися з гламурною (легко сказано ще) поведінкою охочих до плотських розваг їх сусідів. Тому, ідея проведення процедури «освячення» палацу Потоцьких виглядає смішно – за своє більш як двохсотлітнє існування його стіни були свідками куди буйніших оргій. Хоча, церковна влада мала би висловити думку на предмет бачення причин та суті дійства.

Порноповорот на ПортоФранко-2018 можна розцінювати як специфічний, хитро продуманий та добре спланований удар по «свободівській» владі. Адже саме в Івано-Франківську мало не кожен відремонтований ліфт, лавочка чи дорожній перехід в обов’язковому порядку мав бути освячений та окроплений в присутності міського голови Р. Марцинківа. «СвободівцІ» дружно ратували проти ЛГБТ – нині ж отримали «голу свиню» від організаторів фестивалю».

Леся, 15.06.2018 19:29



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини