У Києві вбили російського опозиційного журналіста Аркадія Бабченка

У вівторок, 29 травня, у Києві вбили російського військового журналіста, який мріяв повернутися до Москви на танках НАТО, Аркадія Бабченка.

За словами журналіста Юрія Бутусова, очевидно, опозиційного до Кремля журналісти вбили  співробітники російських спецслужб.

«Бабченко пройшов дві Чеченські війни, з яких, до речі, могли залишитись вороги. А потім вирішив зайнятися журналістикою і став військовим кореспондентом, працював у гарячих точках. Проти нього в РФ було відкрито кримінальне провадження за заклики до масових заворушень. Він дозволяв собі досить відверті висловлювання проти режиму. І, зрештою, йому довелось їхати з Росії через погрози. Але не варто поспішати з висновками. Ще дуже мало інформації для того, щоб зупинятись на одній версії», - вважає юрист Анна Маляр.

За її словами сам Бабченко не приховував, що йому погрожують, проте не зрозуміло чи звертався він у правоохоронні органи.

«Ви вірите, що військовий кореспондент Російської Федерації, який брав участь у двох війнах, не був під спостереженням наших спецслужб? Я не вірю. І тому, вони добре розуміли, що він може стати дуже зручною мішенню. У зв’язку з цим, дуже цікаво дізнатись, чи попереджали його про небезпеку, чи пропонували захист? А якщо наші спецслужби не цікавились його перебуванням в Україні, тоді ситуація взагалі жахлива, тоді повний розвал», - пише Маляр.

Леся, 30.05.2018 07:24



Вибір редакції

Найпопулярніші новини