Ні газовиків, ні комунальників не притягнуть до відповідальності за смерть сім’ї Гордієнків – Мазур

Слідча комісія завершила розслідування, пов’язане із загибеллю сім’ї Горієнків 30 грудня минулого року, про це повідомив заступник начальника управління Держпраці в Івано-Франківській області Руслан Мазур, повідомляє НТК.

За його словами, встановлено, що причиною трагедії стали засміченість димоходу та несправність автоматики газового котла.

Він розповів, що родина Горієнків ще у 2003 році з’єднали димовий канал з вентиляційним каналом гофрованою трубою і ввели його в експлуатацію, проте не уклали договорі на обслуговування із відповідними організаціями. Канал засмітився продуктами розпаду і спричинив трагедію.

Мазур підкреслив, що саме власники квартири відповідають за обслуговування внутрішніх газових приладів, а також за перевірку вентиляційних каналів та їх чистку. Саме тому, каже чиновник, ні газовиків, ні комунальників за цю трагедію, що сталася перед Новим роком, до відповідальності не притягнуть.

Нагадаємо, напередодні Нового року від удушення чадним газом загинула сім’я психолога Русани Гордієнко. Друзі родини виявили у будинку тіла жінки, її чоловіка Сергія та чотирьох дітей Огнезара, Ївгу, Ведану та Тівер.

Леся, 05.04.2018 10:13



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини