Державне підприємство ВО «Карпати» планує налагодити виробництво безпілотників

Державне підприємство ВО «Карпати» планує впровадити у виробництво розвідувальний квадрокоптер RS-17. Його розробники стверджують, він має ряд суттєвих переваг у порівнянні з іншими уже діючими аналогами. Так, новий безпілотник матиме більш захищений GPS-модуль від EMI перешкод, ефективність якого доведений в умовах проведення АТО. Зокрема, пристрій протягом двох років експлуатувався у 17-ому батальйоні 57-ої бригади, виконуючи завдання у відносній близькості від засобів радіоелектронної протидії іншої сторони, при цьому не було зафіксовано жодних втрат, повідомляє прес-служба ВО «Карпати».

Квадрокоптер має потужну підвісну камеру особливої конструкції. Вона дає можливість ефективно здійснювати аеророзвідку та корегувати вогонь артилерії.

Відеозасоби, які використовують у квадрокоптері RS-17 дозволяють здійснювати геоприв’язку центру зображення (координація цілі), автоматичне захоплення і супроводження цілі, попереднє програмування польоту, що дає можливість автоматичного дослідження бажаної зони пошуку. Окрім того, відеозаписи дозволяють здійснювати просте скремблерне шифрування переданих відеоданих.

Підвищена міцність цільно-карбонового корпусу та амортизаційні властивості системи приземлення запобігають пошкодженням пристрою.

Більше того, квадрокоптер RS-17 удвічі дешевший від подібних польських аналогів та втричі – від американських, ізраїльських та канадських і це при тому, що за тривалістю польоту перевищує їх майже у 1,5 рази.

Квадкрокоптер можна використовувати не лише у зоні АТО, він стане у нагоді працівникам ДСНС, МВС, лісгоспів і навіть сільського господарства.

 

Леся, 23.03.2018 09:58



Вибір редакції

Найпопулярніші новини