Нафтогаз потрапив у скрутну ситуацію через надмірну довіру росіянам - політолог

Україно-Російська війна перемістились на газовий фронт, вважає політолог Віктор Таран. У відповідь на "Стокгольмський прорив" Газпром відповів "контратакою," яка застала зненацька керівництво Нафтогазу.

За словами політолога, поки керівництво Нафтогазу готувало юридичні документи та нові договори, росіяни зробили класичний кидок, заявивши, що відмовляються виконувати юридичні зобов’язання перед Україною.

Ситуація ускладнюється тим, що нафтогазівці не підстрахувалися із запасним варіантом постачання газу. І хоча у сховищах газу лишається майже 10 млрд кубометрів технологічно "діставати і подавати" в систему необхідний об'єм газу проблематично, відзначив політолог.

«Наразі Нафтогаз екстренно заклинав всіх економити споживання газу (цілком логічно, і в цьому їх повністю підтримую). Але цього наразі не достатньо. Якщо вони найближчим часом не знайдуть альтернативні джерела постачання газу бюджетні установи перейдуть на економний режим споживання, а заклади освіти швидше за все доведеться тимчасово закрити. Зберігаємо спокій, економимо газ і слідкуємо як Нафтогаз виходитиме зі скрутної ситуації, в яку сам потрапив через надмірну довіру росіянам», - говорить Таран.

Леся, 03.03.2018 07:50



Вибір редакції

Найпопулярніші новини