«Нафтогаз» закликає українців зменшити споживання газу для опалення

«Нафтогаз» закликає українців зменшити споживання опалення, бо Газпром образився на рішення арбітражу та знизив подачу газу.

«Заклик правильний. Особисто я так і роблю, бо у мене на радіаторах встановлені регулятори, які я завжди можу прикрутити. У теплі дні я опалення взагалі не вмикаю. Тому ніколи і не отримував ті жахливі рахунки на тисячі гривень, які отримують мешканці хрущоб», - пише у Фейсбуці журналіст Денис Казанський.

Але, за його словами, більшість громадян, що проживають у містах, просто фізично не зможуть виконати це завдання, і не тому, що вони не патріоти.

«Просто у них немає такої можливості, бо в їх будинках радянська система опалення - немає індивідуальних лічильників тепла, немає регуляторів на чавунних радіаторах, які кочегарять так, що доводиться відкривати вікна в лютий мороз. І це є однією з найбільших проблем нашої країни. Я б навіть сказав - національною бідою. Звідси і береться те саме "зубожіння", про яке так багато говорять. Не з повітря, а з неможливості зекономити у бідній державі, навіть коли сама держава про це благає», - пише Казанський.

За його словами, реконструкція тепломереж та систем опалення в багатоквартирних будинках, оснащення квартир лічильниками має стати національним проектом. Однією з найважливіших реформ.

Леся, 02.03.2018 11:24



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини