Депутати Івано-Франківської обласної ради не змогли прийняти рішення про заклик до Порошенка піти у відставку

Депутати Івано-Франківської обласної ради закликали президента Петра Порошенка піти у добровільну відставку. Із зверненням з такою вимогою виступила депутат облради, соратниця Михайла Саакашвілі Ольга Галабала, повідомляє прес-служба партії Воля.

«Українці виходять на акції, які відбуваються по всій Україні і в Івано-Франківську, зокрема.  Причиною цього є те, що Президент є абсолютно недоторканим. Всі ми знаходимось під політичними репресіями режиму Порошенка. Його неможливо зняти з посади, неможливо розслідувати ті злочини, які він міг вчинити, бо законної процедури імпічменту в Україні не існує. Враження, що ми знаходимось в якісь африканській країні Зімбабве, де диктаторський олігархічний режим. В кожній європейській країні при будь-якому скандалі, а в нас їх було чимало, була б комісія, яка б це розслідувала», - зазначила Галабала. 

Ольга Галабала навела приклади злочинів та зловживань Порошенка, за які він не поніс жодної відповідальності.

«Перше - це скандал про офшори. Коли пізніше відбулась прес-конференція Порошенка, де він каже, що все законно. Наступне – замовники, організатори та виконавці схеми «Роттердам+» давно були б ув’язнені, а їхнє майно було б конфісковане в дохід держави. Далі – перед цим новим роком Президент дав з барського плеча 10 мільярдів гривень Ахметову додатково заробити, а це 250 гривень з кишені кожного українця. Перед цим в 2016 році  фабрикою Рошен, яка знаходиться в Росії, офіційно було сплачено пів мільярда гривень податку до бюджету РФ, тобто на підтримку їхньої армії, яка воює проти українського народу. Одразу ж після боїв за Іловайськ та Дебальцево необхідно було негайно розпочати розслідування щодо Президента. Далі - скандали з Національним банком, коли девальвували нашу валюту і в штучному режимі знищували банки. І останній – мальдівський скандал, від якого в шоці навіть європейські дипломати. Вони не розуміють як може президент бідної країни дозволити собі витратити півмільйона доларів на розкішний відпочинок і не понести за це ніякої відповідальності». 

Тому Ольга Галабала закликала депутатів облради звернутися до Порошенка з закликом добровільно оголосити заву про свою відставку та до Верховної Ради України з проханням невідкладно прийняти Закон України «Про Президента України та порядок припинення його повноважень», який встановлює процедуру імпічменту. 

Про підтримку такого звернення заявили всі голови фракцій в обласні раді. Проте для ухвалення рішення про звернення не вистачило голосів.

Леся, 02.03.2018 19:39



Вибір редакції

Найпопулярніші новини