Вину із судді, який є винуватцем смертельного ДТП, хочуть перекласти на працівників водоекотехпрому - Шпег

У вівторок, 6 лютого, в Чортківському районному суді Тернопільської області відбулося продовження процесу над суддею Господарського суду Івано-Франківської області Юрієм Грицою, який ввечері 9 серпня 2011 року на «Волзі» врізався у бригаду ремонтників «Водоекотехпрому». Тоді загинув 60 річний Євген Черепаха, а 41-річний Степан Щур із тяжкими травмами три з половиною місяці не вставав з ліжка, та отримав інвалідність. Про це пише у Фейсбуці спеціаліст із роботи зі ЗМІ «Водоекотехпрому» Володимир Шпег.

«Адвокат обвинуваченого подав клопотання, про призначення комплексної судової транспортно-трасологічно експертизиї, експертизи дороги та дорожніх умов і судової авто технічної експертизи. В даному клопотанню адвокат обвинуваченого наполягав щоб експертизу проводили представники Львівського НДІСЕ. Нагадаємо що адвокат обвинуваченого зі Львова, а отже є припущення, що можливий вплив на експертизу. І це припущення підтвердилось. За результатами проведення експертизи було встановлено наступне: так обвинувачуваний Грица не мав права керувати автомобілем в стані алкогольного сп’яніння. Друге, за словами обвинуваченого він рухався зі швидкістю не більше 55 км/год.. 3. Що під час ДТП місце проведення розкопок і все інше не було належним чином помічено. 4. Що дорожніх знаків про те що ведуться ремонтні роботи за словами обвинуваченого на момент аварії - не було, їх працівники Водоекотехпрому поставили після ДТП», - пише Шпег.

Він відзначає, що за останніми показами експертиз було доведено вину обвинуваченого, що в такому стані алкогольного сп’яніння, а це 2,54 проміле, жодної огорожі чи попереджувального знаку він міг і не побачити. 

«Після цієї експертизи Львівського НДІСЕ винуватець трагедії стає не винуватцем, а ще й потерпілим, тобто за його словами і словами комісії винні в усьому працівники комунального господарства. А те, що було скільки свідків даної трагедії львівські експерти навіть не брали до уваги! Обвинувачуваний Грицан на момент скоєння ДТП, коли відкрились двері вивалювався з салону автомобіля!», - пише Шпег.

 5 березня буде заслухано експертів Львівського НДІСЕ.

«Просимо мешканців міста підтримати нас і не дати можливість залишити безкарним даного суддю Грицу Ю., який є винуватцем смертельного ДТП. Бо усю вину, хочуть перекласти на працівників Водоканалу і їх робочих, які були на місці аварії», - пише Шпег.

Леся, 07.02.2018 09:02



Вибір редакції

Найпопулярніші новини