Боротьба за новий стадіон продовжується. Мерінов розповів як влада змусила звільнитися директора ДЮСШ №3

Новий рік - продовження боротьби за будівництво спорткомплексу в м. Івано-Франківську. Про це у Фейсбуці пише депутат міської ради Віталій Мерінов.

«Знайшов земельну ділянку, на якій немає діючого стадіону, біля якої є всі комунікації, яка відноситься до Івано-Франківської дитячо-юнацької спортивної школи № 3, і на якій ще минулого року вже мав бути стадіон.

"Міський голова Марцінків Руслан, Директор департаменту освіти і науки Івано-Франківської міської ради Смаль Ігор "попросили" директора ДЮСШ № 3 Попадинця Петра ("чужого", не схильного до дерибану та корупційних схем) написати заяву на звільнення, що він і зробив (мала вступити в дію з 2 січня 2018р.), натомість вже 28 грудня наказом було призначено на посаду т.в.о. директора школи Шкварок Марію, яку підтримував колектив школи, а вже 2 січня мер терміново збирає працівників школи та представляє нового тимчасово виконуючого обов'язки директора школи Бойчука Павла( про нього - нижче).

Передісторія.
Мова йде про 1,57 га. землі позаду стадіону "Рух", яка відноситься до ДЮСШ № 3.
2017 рік - 63 літнього керівника школи Попадинця Петра "просять" звільнити дану посаду.
У червні на Департамент освіти скидають 400тис. грн. для будівництва стадіону на даній земельній ділянці (шкода, що громада нічого не знає про такі амбітні плани влади, депутатів не повідомляють); у липні заступник міського голови Левицький Олександр викликає до себе Попадинця Петра та каже, щоб той писав заяву на звільнення, через те, що не будується стадіон.
Згодом міський голова збирає працівників школи у себе в кабінеті , зі стуками кулаків об стіл "каже", щоб директор звільнявся, бо він вже пенсіонер, і "просить" присутніх покинути кабінет. Повідомляють, якщо він не звільниться, то зроблять це шляхом об'єднання двох спортивних шкіл - 2 та 3.
Замовляють проект будівництва стадіону і ... у вересні кошти забирають.
Опісля, в 3 школу з 1 переводять кульову стрільбу, тренером якої є Бойчук Павло, директор тиру (напевно, "свій"), якого вчора і представляли перед колективом школи".

Якось так. Отримав інформацію від одного з представників даної спортивної школи, з метою уточнення всіх даних закликаю небайдужих, незалежних представників ЗМІ взяти коментар у всіх зазначених вище осіб.

Ідеальне місце для будівництва спортивного комплексу (легкоатлетичного багатофункціонального манежу), який обласна рада хотіла спорудити на території діючого стадіону "Юність" по вул. Шухевичів.

Закликаю голову обласної ради Сича Олександра поспілкуватись з міським головою Марцінківим Русланом (двоє ж "свободівці", мали б порозумітись, якщо працюють в інтересах громади, а не своїх особистих!) та спільними зусиллями побудувати необхідну спортивну споруду позаду стадіону "Рух"!», - написав Мерінов.

 

Леся, 03.01.2018 09:47



Вибір редакції

Найпопулярніші новини