Обмін полоненими може відбутися 27 грудня

Обмін полоненими може відбутися 27 грудня, таку дату називають представники окупованих територій, посилаючись на спецпредставника України в гуманітарній підгрупі Віктора Медведчука.

Про те, що Україна готова в найближчий час передати 306 громадян, аби звільнити 74 українці з окупованих територій, повідомила і представник України в гуманітарній підгрупі в Мінську, віце-спікер Ірина Геращенко.

«Протягом останнього місяця СБУ, ГПУ, Мінська гуманітарна група, АП , пенітенціарна служба , Обмудсмен Лутковська, МЗС і МВС, нацгвардія і Мін'юст провели колосальну роботу, щоб бути готовими до звільнення. Питання звільнення заручників є ключовим для нормандського формату і обговорювалося , зокрема, під час телефонних переговорів канцлера Німеччини , пані Меркель і з президентом Порошенком, і під час іі телефонної розмови з президентом Путіним. Президент Порошенко особисто координував всю роботу всіх відповідних наших відомств, аби все не зірвалося. І я дякую всім причетним. Працюємо над останніми логістичними і технічними деталями, бо це буде наймасштабніша подібна історія, коли буде передано 306 громадян і звільнено 74 українці», - відзначила Геращенко.

Леся, 25.12.2017 12:25



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини