Фінансувати не заклади, а потреби кожної дитини. Активісти запропонували меру рішення щодо ситуації з дитсадками

Нещодавно на засіданні виконкому проблему з перенаповненням дитсадочків в Івано-Франківську публічно визнав керівник міського департаменту освіти Ігор Смаль. Експертна освітня група Української Галицької Партії вже давно вивчає питання освіти, і дошкілля зокрема, і напрацювала конкретні кроки для вирішення ситуації із ДНЗ. Днями партійці скерували міському голові Івано-Франківська свої пропозиції.

«Ми провели низку зустрічей із освітянами, управлінцями галузі, батьками. Відтак напрацювали та запропонували міській раді чіткі кроки, які потрібно здійснити, щоб вирішити проблеми з дитсадочками в Івано-Франківську. Сподіваємося, до наших порад управлінці дослухаються. Зі свого боку, ми готові до співпраці», - каже голова Івано-Франківської організації УГП Наталія Сербин.

Серед пропозицій - зміна підходу до фінансування дошкільної освіти. Партія пропонує фінансувати не заклади, а потреби кожної дитини.

Про таку ініціативу добре відгукнувся начальник управління освіти Івано-Франківської ОДА Віктор Кімакович: «Якщо влада зараз здебільшого говорить про утримання ДНЗ, то тут йдеться про ширше поняття, про послугу, яку місто має надавати усі дітям. Принцип "гроші за дитиною" якраз і може цю послугу забезпечити. Такий освітній ваучер, який повинна отримати кожна дитина, незалежно від того зареєстрована вона у комунальний садок чи ні. Це хороший інструмент вирішення проблем довкілля».

Так само партійці пропонують кілька речей, які вдосконалять електронну чергу до дитсадків у місті.

Галицька партія запрошує до подальшої співпраці освітян, небайдужих батьків, щоб разом змінювати освіту на краще.

Леся, 22.12.2017 11:01



Вибір редакції

Найпопулярніші новини