Я вимагаю відставки Генерального прокурора Юрія Луценка – голова Мінфіну

Справа Приватбанку – це лакмусовий папірець ефективності роботи правоохоронних органів. На сьогодні держава витратила майже 140 млрд грн на докапіталізацію Приватбанку через те, що раніше з нього були виведені гроші, або надані недостатньо забезпечені кредити, які ніхто не повертає. Це гроші кожного громадянина, кожного платника податків, і вони мають бути повернуті в державний бюджет. Тут неприпустимі кулуарні домовленності та бездіяльність правоохоронних органів, про це у Фейсбуці повідомив голова Мінфіну Олександр Данилюк.

«Натомість, Генеральна прокуратура робить наступне:

1) Затягується розслідування справ щодо дій колишніх керівників і власників Приватбанку.

Так державним ПриватБанком було ініційовано порушення 5 кримінальних справ, що наразі розслідуються Генеральною прокуратурою України, зокрема щодо доведення банку до неплатоспроможності, незаконного виведення різними способами коштів з Банку, неналежного використання конфіденційної інформації з серверів банку. Однак, жодна із цих справ на сьогоднішній день не була передана на розгляд до суду оскільки досудові розслідування у даних провадженнях просуваються вкрай повільно, а в деяких із справ слідчі дії взагалі не ведуться.

2) Порушуються та активно просуваються справи проти чинних службових осіб Приватбанку, Мінфіну та НБУ.

Генеральною прокуратурою була порушена низка кримінальних справ з приводу начебто незаконних дій службових осіб Приватбанку, Мінфіну та НБУ, у яких слідчі дії активно ведуться.

3) Порушуються та активно ведуться кримінальні справи за фактами залучення Банком радників, які займаються документуванням масштабів і схем незаконного виводу коштів з Приватбанку колишніми власниками/менеджментом Банку, результати роботи яких будуть використані у судових справах, як в українських так і закордонних юрисдикціях.

І це тільки декілька прикладів.

В контексті цього, «випадкова» зустріч в Амстердамі Юрія Луценко з Ігорем Коломойським саме напередодні суду в Лондоні викликає ще більше питань», - написав Данилюк.

За його словами, Генеральний прокурор дискредитував себе атаками на нові антикорупційні органи та неспроможній довести до суду важливі для країни справи.

«Таким чином він дискредитує перед українським народом та міжнародними партнерами Президента та Парламент, які довірили йому таку важливу функцію, та владу в цілому, і тому, має піти у відставку. Я вимагаю відставки Генерального прокурора Юрія Луценка», - написав Данилюк.

Леся, 21.12.2017 17:15



Вибір редакції

Найпопулярніші новини