Щоби залагодити конфлікт довкола Саакашвілі, Порошенко може пожертвувати Луценком – активіст

Опозиційній сили не об’єднуються довкола лідера партії «Рух нових сил» Михайла Саакашвілі тому, що особисті амбіції їх лідерів беруть верх над реальною оцінкою політичної ситуації – не один банально очікує того, що влада «нейтралізує» грузина Саакашвілі, чим «відкриє» шлях» до лідерства іншим українським «опозиціонерам», про це в коментарі «Малакаві» сказав громадський активіст Михайло Андрійович.

«Євросоюз та США теж ще не дали конкретної оцінки діям української влади. Це теж слугує причиною, по якій український політичний бомонд утримується від більш конкретних дій. Не виключно, що вплив на ситуацію – мають і конкретні фінансові пропозиції від влади – зрозуміло, що Порошенкові краще мати перед собою розрізнену опозицію чим потужне опозиційне об’єднання», - вважає Андрійович.

Щодо самого президента Петра Порошенка,  каже активіст, то він нині «завис» між вибором полюсів майбутньої орієнтації – рухатися далі в напрямку ЄС та НАТО, чи йти на зближення з Москвою.

«Російський» напрямок видається більш легшим – та має безліч «гострих» кутів, серед яких першочерговим є те, що «народ не зрозуміє таких дій президента». Наслідком цього може стати бурхливе громадське обурення, перед яким «імпічмент» виглядає «дитячою забавкою». Зрозуміло, що Порошенко не має наміру повторити приклад свого попередника Януковича. Залишається сценарій «повернення блудного сина» - каяття перед євро спільнотою та урядом США за намір бунту. Не виключно, що, в якості доказу лояльності, доведеться принести в жертву Юрія Луценка – тобто «навісити на нього всіх собак» за спробу правового нігилізму. Якими наслідками це може увінчатися, нині прогнозувати важко. Від розколу парламентської більшості до утворення ще одного протестного напрямку під егідою того ж таки Луценка», - відзначив Андрійович.

Леся, 11.12.2017 10:29



Вибір редакції

Найпопулярніші новини