Між БПП та «Свободою» намічається тенденція до співпраці в «лобіюванні» комерційних інтересів - активіст

Протистояння, яке має місце навколо забудови діючого стадіону по вул. Шухевичів в Івано-Франківську, в значній мірі вказує на черговий виток загострення відносин між політичною елітою області та громадськістю, про це в коментарі «Малакаві» сказав громадський активіст Михайло Андрійович.

«Якщо раніше, громадські активісти діяли розрізнено – то нині вони «гуртуються» в один кулак. Таким чином «протестна група Мерінова» збільшується за рахунок інших протестувальників. Не тільки тих, котрі виступають в захист існуючого стадіону – але й тих, котрі не вдоволенні діями Олександра Сича та Олега Гончарука», - відзначив Андрійович.

За його слова, впадає у вічі і те, що між провладним БПП та «опозиційною» «Свободою» на обласному рівні намічається тенденція до співпраці в «лобіюванні» комерційних інтересів. Саме ними запущено акцію дискредитації активістів через підконтрольні владі ЗМІ, додає активіст.

«Щодо самого стадіону. Перш за все, із статусу «міської», проблема  переходь в питання «обласного значення». В першу чергу, немаловажну роль зіграє розташування земельної ділянки практично в центральній частині міста – що робить її ще більш «ласим шматком» для майбутніх інвестицій. Існує неабияка перспектива розширення території майбутньої забудови за рахунок ймовірного викупу індивідуальних домоволодінь. Сам Сич добре розуміє те, що зведення спортивного комплексу «якщо не у Івано-Франківську, то і в іншому райцентрі» не несе у своїй реалізації економічної вигоди – довгобуд стадіону «Рух» тому слугує прикладом», - говорить Андрійович.

За його словами, ідея спорудження «спортивного манежу із паркінгом» це лиш надводна частина майбутнього айсбергу будови.

«Раціонально виглядає забудова його в глиб (в переносному значені слова). Саме там «в глибині» його може «ховатися» великий бізнесово-торгівельний центр та 5-10 поверхів під житло. Реалізація такого проекту може принести забудовникам багатомільйонні прибутки», - додав активіст.

Леся, 15.12.2017 10:20



Вибір редакції

Найпопулярніші новини