Виявляється, «незалежні» народні депутати від коаліції не дають президенту боротися з корупцією нардеп

Президент Петро Порошенко зі своїм «ультиматумом» щодо Антикорупційного суду тримає український народ за дурнів, вважає нардеп від Прикарпаття Юрій Дерев’янко.

«Саме Президент всіляко блокував прийняття законопроекту про створення Антикорупційного суду. Його іменна фракція тричі свідомо не давала голосів за відкликання законопроекту про антикорупційні суди №6011, щоб Президент міг внести власний законопроект. Порошенко боїться створити незалежний від нього орган, який зможе посадити за грати його бізнес-партнерів. Більше того, вчорашнє внесення «законопроекту про вбивство НАБУ» – це шабаш корупціонерів на чолі з Президентом і Яценюком, які сьогодні очолюють корупцію в країні. Цей шабаш зірвали їм громадянське суспільство і наші міжнародні партнери», - вважає нардеп.

За його словами, це був вже третій напрямок атаки для знищення НАБУ. Перший напрямок – це незаконне втручання ГПУ у діяльність НАБУ, щоб паралізувати його і дискредитувати діяльність. А другий напрямок – призначення третього контрольованого аудитора, адже два з трьох вже контролюються Порошенком, в тому числі шляхом зняття з посади голови антикорупційного комітету Єгора Соболєва.

«І після всіх цих дій Президента з придушення антикорупційної реформи, наче й не було нічого, він дозволяє собі ставити ультиматум Верховній Раді про створення Антикорупційного суду. «Тому що послідовний». Виявляється, «незалежні» народні депутати від коаліції нібито не дають Президенту боротися з корупцією. Ох, вже ці «погані бояри». Тільки цар у нас не добрий, а голий! Тому що його цинічній та брехливій заяві, сповненій абсурду, не повірить жоден адекватний українець», - відзначив нардеп.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко дав народним депутатам часу до понеділка. Якщо вони не досягнуть прогресу у питанні створення Антикорупційного суду, то він сам подасть такий законопроект до парламенту. 

Леся, 07.12.2017 12:39



Вибір редакції

Найпопулярніші новини