Суспільству треба бути уважним і у разі потреби вийти на захист працівників НАБУ – голова ВО «Голос»

Стара корупційна система, при всій конфліктності і несприйняттям один одного, намагається знищити новий антикорупційний орган. Так прокоментував «Малакаві» конфлікт, який виник між ГПУ, СБУ та НАБУ голова ВО «Голос» Ростислав Гудзінський.

За його словами, з точки зору закону, провокація злочину в Україні заборонена і утворює склад злочину для особи, яка провокує хабар.

«Однак провокація хабара є світовою практикою антикорупційних органів», - додає експерт.

На його думку, НАБУ - це єдиний орган в Україні, який створено з нуля, і він користується довірою серед європейських партнерів, громадськості та експертів галузі, які незаангажовані.

«На мій погляд Артем Ситник і НАБУ добре проявили себе у боротьбі з корупцією у вищих ешелонах Української влади. Антикорупціонери підібралися занадто близько до топ чиновників від влади, тому Президент та інші чиновники захищаються, як можуть старими методами, дискредитації антикорупціонерів. Топ корупція хоче, щоб суспільство втратило довіру і думало, що всі однакові, а відповідно ніяк на ситуацію вплинути не можна», - говорить Гудзінський.

За його словами, мова йде про давню технологію авторитарних режимів світу, а президент Петро Порошенко навіть за оцінками незалежного журналіста Савіка Шустера, є «Сталіним, просто з офшорами».

«Суспільству треба бути уважним і у разі потреби вийти на захист працівників НАБУ від реакційних сил в державі», - додав Гудзінський.

Нагадаємо, співробітники СБУ затримали агента під прикриттям НАБУ, який начебто провокував першого заступника голови Державної міграційної служби Діну Пімахову на отримання хабара за допомогу у отриманні українського паспорту громадянам інших держав.

У СБУ та ГПУ завили, що співробітники НАБУ порушили закон. Хоча голова ГПУ Юрій Луценко відзначив, що справа Пімахової має певну юридичну перспективу, а сама чиновниця «далеко не ангел».

Разом з тим в НАБУ заявили про диверсію, яку проти них вчинили співробітники СБУ та ГПУ. Там кажуть, що вони зірвали спецоперацію по виявленню корупції у міграційній службі.


Леся, 01.12.2017 15:17



Вибір редакції

Найпопулярніші новини