Політтехнолог: В Україні відбулась мутація - активна позиція на захист держави деградувала до містечкового анархізму

Селяни на Вінниччині перекрили дорогу військовій колоні, яка мала намір утилізувати снаряди з Калинівки у недіючому кар’єрі. Люди пояснили, бояться за свої домівки, адже кар’єр знаходиться недалеко від села, хоча і додали, розуміють, що десь все ж снаряди необхідно утилізувати.

«Під час війни - це однозначно трибунал і відсидка для кожного учасника бодай по 10 діб адмінки, для ініціаторів - по місяців три хоча би. Нехай посидять, подумають - що в нас вже були розумники, котрі не пускали військові колони. І де тепер вони, де їхні будинки, де все їхнє життя», - написав у Фейсбуці політтехнолог Олексій Голобуцький.

Окрім того, він вважає, що такі дії селян є наслідком діяльності деяких нардепів.

«Ось вам ще один цілком матеріальний наслідок діяльності парасюків-семенченків: населення звикло, що постійно хтось протестує проти влади з будь-яких причин, критикує військових, спокійно б'є демобілізованих бійців, прориває кордони і трощить обладнання - і нікому за це нічого не буває. Значить, всім так можна - і теж нічого за це не буде. Подумаєш, війна в країні. Війна десь там. А не подобається щось нам тут і зараз», - каже політтехнолог.

За його словами, в Україні менш як за чотири роки відбулась мутація - активна громадянська позиція на захист держави деградувала до містечкового анархізму й зневаги до держави, завдяки передусім голосним і публічним блокадо-протестувальникам «Самопомочі».

Леся, 12.11.2017 08:20



Вибір редакції

Найпопулярніші новини