Патріотичний запал знищено. Ганебно, що призовників треба відловлювати – громадський активіст

У 2014 році, коли розпочалася війна на Донбасі воєнкомати були переповнені призовниками і людьми, які хотіли йти захищати цілісність України. Про це у коментарі «Малакаві» сказав громадський активіст Федір Туз.

«Думаю, що це ганьба, коли призовників треба відловлювати! Варто згадати, як в 14 році, на початку війни, воєнкомати були переповнені призовниками, і як за ці роки, "проукраїнська" політика Порошенка і його команди знищила патріотичний запал... Успішний наступ підсилених волонтерами частин ЗСУ та добробатів був зупинений Мінськими договорнякам. Як почали кидати в тюрми добровольців, армійців, які виконували присягу дану Народу України, а не купці олігархів», - говорить Туз.

За його словами, жертви були великі, але герої відвойовували крок за кроком наші землі.

« А потім, заборона стріляти, відведення важкого озброєння, хоча керовані Москвою угрупування не припиняли обстрілів... Чого лиш варта ситуація, коли по дорозі в ДАП наших бійців обшукували сепаратисти...» - відзначив Туз.

На його думку, на проблему із призовом впливає також і корупція в країні.

«Ну і чи не головна причина - корупція... Коли "патріотична" облрада не бачить вирубки лісів в Карпатах, а купує собі дорожезні авто, та ще й за кошт українців (бюджет). Коли величезний кошт йде на поклейки агіток мера, а його однопартійці збирають гроші по людях, бо треба допомогти армії - то ж люди це все бачать, і тому природно, що не хочуть йти вмирати за чиїсь мільйони... Ці популісти повинні в перших рядах ЗСУ бути, захищати бодай своє крісло - тоді б і люди не втікали від воєнкомів», - вважає громадський активіст.

Проте, за його словами, ухилення від служби все одно є неправильним.

«Якби ті ухиляльники пробували вимагати змін - то ще б було зрозуміло. А так, слід притягувати їх до закону, але тільки разом з корупціонерами, бо інакше це вже якась диктатура олігархату, а не демократія», - додав Туз.

Нагадаємо, протягом останніх кількох тижнів у Києві та Львові у нічних клубах пройшли облави, молодих людей, які ухилялися від призову відправили служити до лав армії. 

Леся, 07.11.2017 08:17



Вибір редакції

Найпопулярніші новини