Українці люблять конспірологію – політолог про затримання сина Авакова

Українці люблять конспірологію, тому висувають кілька версій затримання сина голови МВС Арсена Авакова Олександра, пише у Фейсбуці політолог Сергій Таран.

«ТЕОРІЯ 1. Порошенко «наїхав» на Авакова через конкуренцію за силові структури. Тепер нас чекає розпад коаліції та дочасні вибори. (PS. Виявляється, Порошенко керує НАБУ? ))
ТЕОРІЯ 2. США «зливають» Україну. З Порошенком «неможливо домовитися» про формат замирення з Московією, і тому після розпаду коаліції та дочасних виборів до влади прийде Тимошенко, яка поблажливіше ставитиметься до угоди з Московією про мир.
ТЕОРІЯ 3. Це - винятково ініціатива НАБУ, яке займається власною політичною кар’єрою. Для них – головне заявити про резонансну справу, а якщо справа розвалиться, можна завжди сказати, що у нас «погані суди».
ТЕОРІЯ 4. Саакашвілі через заступника голови НАБУ Углаву розхитує коаліцію і планує дочасні вибори. Це фол останньої надії для Міхо, який, можливо, «погоджував дії» з американцями. Президент безсилий!» - пише політолог.

За його словами, ці версії, або їх модифікації активно пропагуються розмаїтими експертами та партіями.

«Але що цікаво - адепти всіх конкуруючих конспірологічних теорій мимоволі доводять, що НАБУ перетворюється на політичний інструмент у чиїхось прихованих за ширмою руках», - додав Сергій Таран. 

Нагадаємо, 31 жовтня працівники НАБУ прийшли з обшуками до сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Олександра. За інформацією Іллі Киви, під час обшуку нічого не знайшли, проте Олександра Авакова затримали. 

За інформацією колишнього заступника голови ГПУ Давида Сакварелідзе, Аваков кинув на захист свого сина полк поліції.

Лідер «Радикальної партії» Олег Ляшко вважає, що сина Авакова «взяли в заручники», триває боротьба за владу.


Леся, 01.11.2017 08:40



Вибір редакції

Найпопулярніші новини