Напередодні Хелоувіну когось біс попутав. Нардеп про зняття охорони із наметового містечка

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков грубо порушує закон, знімаючи за власною примхою охорону з наметового табору під Верховною Радою, про це у Фейсбуці написав нардеп від Прикарпаття Юрій Дерев’янко.

За його словами, згідно зі ст. 23 Закону «Про Національну поліцію» поліція має забезпечувати публічну безпеки і порядок. Окрім того, «Рух нових сил» у встановленому законом порядку повідомив місцеві органи влади про мирне громадське зібрання та в заявці на захід просив забезпечити безпеку учасників заходу.

«Враховуючи ці два факти, охороняти наш мирний мітинг, у тому числі від можливих провокацій, – це обов’язок держави, а не її право. Але пан Аваков вирішив, що поліція має діяти на його власний розсуд та порушувати закон. Використання Аваковим поліції як своєї приватної структури, свідчить про бажання влади розігнати наше мирне зібрання тітушками за відсутності поліції. Це означає, що за хамовитими і образливими слівцями Авакова стоїть ніщо інше, як страх влади перед протестувальниками. В канун Хелоувіну хтось біс попутав. Режим шукає будь-які методи, навіть незаконні, щоб зупинити безстрокову акцію протесту», - заявив нардеп.

Нагадаємо, голова МВС Арсен Аваков заявив, що він більше не витрачатиме державний ресурс на «охорону мотлоху» під Верховною Радою.

Леся, 31.10.2017 14:00



Вибір редакції

Найпопулярніші новини