Ліквідація Окуєвої вигідна як провладній російській еліті, так і українським можновладцям - активіст

 «Ліквідація» лейтенанта ВСУ Аміни Окуєвої вигідна як провладній російській еліті, так і українським можновладцям, про це у коментарі «Малакаві» сказав громадський активіст Михайло Андрійович.

« Горда та свободолюбива ічкерійка могла слугувати прикладом для народу, вихідцем з якого була – чим створювала разючий контраст для нинішнього президента Чечні Кадирова, вірного васала Путіна. Щодо сучасної української влади, то вона явно відхилилася від ортодоксальної лінії спротиву російській агресії, якою прикривалася з початку. Потреба в іноземцях-добровольцях та волонтерах, котрі «вболівають за українську ідею» відпадає – тому їх намагатимуться позбавлятися різними способами», - говорить Андрійович.

За його словами, не виключно, що однією з версій буде «кримінальний чеченський слід» - стандартний ярлик для дискредитації осіб кавказьких національностей.

«Є ймовірність, що розслідування справи буде вестися в контексті «замаху на Мосійчука» - щоб, в такий спосіб укріпити версію про «справу рук Москви чи Кадирова», - додав громадський активіст.

Нагадаємо, 30 жовтня в Київській області обстріляли автомобіль Аміни Окуєвої. Вона загинула.

За словами підполковника Тараса Греня, якщо вбивство Аміни Окуєвої буде використано в гаслах під Верховною Радою, то автоматично стане зрозуміло, хто його замовник.

На думку голови «ОУН» Віталія Цаповича, за вбивством Окуєвої можуть стояти російські спецслужби. Також він вважає, що ситуація є вкрай напруженою, тому треба відновлювати добровольчий рух.

Леся, 31.10.2017 09:45



Вибір редакції

Найпопулярніші новини