Справжні протести в Україні можуть виникнути тільки, коли є загроза національного характеру – політолог

З протестів, які 17 жовтня проходять у Києві нічого не буде, про це у Фейсбуці пише політолог Михайло Басараб. За його словами, дивним виглядає те, що учасники протесту жодним чином не реагують на так званий «особливий статус» для Донбасу.

«Політичне середовище, яке нині організовує акцію протесту, послідовно і свідомо ігнорує у своїх претензіях до Порошенка питання його зрадницького "мирного плану". Мене це відверто дивує, а вже навіть непокоїть. Опоненти Порошенка, які вперто обходять своєю увагою цю головну і очевидну загрозу для України, - або погані аналітики, або діють несамостійно», - відзначив політолог.

За його словами, протести в Україні набувають масовості тільки тоді, коли є загроза національного характеру.

«Досвід, соціологія та елементарна інтуїція вказують на те, що справжні масові протести в Україні можуть вибухнути лише у відповідь на загрози національного характеру. Революція на граніті була рухом за звільнення від московського ярма. Помаранчевий Майдан був протестом проти перемоги проросійського президента. Революція Гідності була протестом за вигнання прокремлівського президента. Спротив корупції та іншим зловживанням були лише додатковим мотиватором для людей», - відзначив політолог.

До ручі, радник голови МВС Зорян Шкіряк припустив, що протести у Києві фіксуються лідером «Українського вибору» Віктором Медведчуком та російським олігархом Костянтином Григоришиним.

Леся, 17.10.2017 09:47



Вибір редакції

Найпопулярніші новини