На Прикарпатті невакцинованих дітей не допускатимуть у навчальні заклади

Через поширення інфекції, невакциновані проти кору діти не допускатимуться у навчальні заклади в Івано-Франківській, Одеській та Тернопільській областях, повідомляє прес-служба міністерства охорони здоров’я.

«У зв’язку зі спалахом кору в Україні Міністерство охорони здоров’я спільно з Міністерством освіти і науки України намагаються не допустити подальшого поширення інфекції. У трьох областях з найбільшим числом захворілих – Івано-Франківській, Одеській та Тернопільській – діти, які не отримали щеплення від кору, не допускаються до відвідування дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладів, що є одним із основних способів попередити поширення спалаху інфекції», - сказано у повідомленні.

На початок вересня в Україні зареєстровано 1627 випадків кору, двоє дітей в Одеській області померли. Найбільше випадків зареєстрували в Івано-Франківській (747 випадків), Одеській (589 випадків) та Тернопільській (70 випадків) областях.

Здебільшого на кір хворіють діти. Однак реєструється значне число захворілих серед дорослих. Так, цього року в Івано-Франківській області захворіли 591 дітей (79% від усіх захворілих), Одеській – 389 дітей (66% від усіх захворілих) та Тернопільській – 57 дітей (81% від усіх захворілих). Зазвичай хворіють ті, хто не був вакцинований проти кору.

«Ситуація з кором викликала занепокоєння Уряду і на нараді у Віце-прем’єр-міністра України В’ячеслава Кириленка було прийнято рішення про недопущення дітей, які не мають щеплення проти кору, у навчальні заклади у трьох областях з найбільшою кількістю захворілих – на період спалаху захворювання до того моменту, поки вони не отримають всі потрібні дози вакцини за календарем. З початком навчального року ризик масового поширення інфекції значно збільшується», - сказано в повідомленні.

Леся, 29.09.2017 12:39



Вибір редакції

Найпопулярніші новини