Штепа волала про Путіна і сидить вдома, Бурцев бореться за вільну Україну і сидить в СІЗО - Шевченко

Екс-мер Слов'янська Неля Штепа  приймала безпосередню участь в організації референдуму «ДНР» та особисто закликала російського президента Володимира Путіна ввести війська - це ст. 110 ККУ (ч.2 та ч.3), згідно якої ці дії караються позбавленням волі від 7 до 12 років, про це у Фейсбуці повідомляє колишній боєць батальйону «Донбас» Євген Шевченко.  За його словами, руки Штепи по лікоть у крові українських громадян, але вона перебуває вдома - під домашнім арештом.

«Соратник Михайла Саакашвілі Олександр Бурцев приймав активну участь у подіях на КПП "Шегині". Його звинувачують у порушенні громадського порядку та нанесенні умисних легких тілесних ушкоджень - це ст.125 ККУ, згідно якої ці дії караються штрафом або, максимум, обмеженням волі на строк до двох років. Але сьогодні Апеляційний суд Львівської області залишив Бурцева у СІЗО на два місяці без права внесення застави, і це навіть незважаючи на те, що сім народних депутатів виявили готовність взяти його на поруки. Дві людини із різними переконаннями: одна волала за Путіна та "руський мир", але сидить вдома, інша - ненавидить корупційну владу і бореться за вільну та заможну Україну, але сидить в СІЗО. Я нічого не переплутав?»  - говорить Шевченко.

Нагадаємо, Олександр Бурцев, який мешкає в Івано-Франківську, знаходиться у важкому стані в реанімації. У залі суду він втратив свідомість через те, що не отримував необхідні йому медичні препарати, а саме: інсулін.

Леся, 26.09.2017 09:23



Вибір редакції

Найпопулярніші новини