Судді, які раніше випустили під заставу кілера «Вову Морду», відмовили в інсуліні учаснику АТО - Сакварелідзе

Учасник АТО, який мешкає в Івано-Франківську Олександр Бурцев знаходиться в реанімації з діагнозом «кома невідомої етимології», про це повідомляє у Фейсбуці колишній заступник голови ГПУ Давид Сакварелідзе.

«Боєць АТО, був одним з тих, хто разом в нами знаходився 10 вересня в пункті пропуску Шегині. Незабаром йому вручили підозру і Галицький суд обрав найжорсткіший запобіжний захід - утримання під вартою 60 днів без права внесення застави. Наші адвокати подали апеляцію і 21 вересня колегія з трьох суддів Львівського обласного апеляційного суду почала її розгляд. Однак, незабаром оголосили перерву на 4 дні, оскільки матеріали в суді першої інстанції нібито виявилися нечитабельними», - говорить Сакварелідзе.

За його словами, адвокати постійно акцентували увагу суддів на те, що у Бурцева важка форма цукрового діабету і він інсулінозалежний. При цьому, в СІЗО йому не надали ні необхідних ліків, ні потрібного дієтичного харчування. Під час засідання суду сам Олександр повідомляв про те, що ліків йому так і не дали. Адвокати зверталися з клопотанням про надання хоча б смужок-тестів для контролю рівня цукру, щоб оцінити критичність ситуації і можливі ризики для здоров'я. Але судді відмовили і в цьому, відзначає Сакварелідзе.

«Після того, як судді близько 19:00 оголосили рішення про те, що запобіжний захід залишається колишньою - 60 діб під арештом, Бурцев знепритомнів, після чого судді під крики присутніх «Ганьба!» Поспішили втекти із залу. Цікаво, що двоє з трьох суддів колегії раніше прийняли рішення про застосування застави 1,4 млн. грн для кілера і кримінального авторитета «Вови Морди», який вбив трьох людей, а робив замах на життя вісьмох. Зараз він спокійно гуляє на свободі. А воїна АТО, який бореться за свободу і процвітання своєї країни, залишили вмирати без ліків і порахували, що перебування в СІЗО - це єдиний адекватний запобіжний захід для такого «небезпечного злочинця», - говорить Сакварелідзе.

Леся, 26.09.2017 08:55



Вибір редакції

Найпопулярніші новини