Ми маємо відповіді від усіх відповідних органів, що заборони на в’їзд Саакашвілі в Україну немає – нардеп

Ми маємо офіційні відповіді від усіх відповідних органів, що заборони на в"їзд Михайлу Саакашвілі в Україну немає і відсутні підстави для такої заборони, про це у Фейсбуці написав нардеп від Прикарпаття Юрій Дерев’янко.

«Будь-яка заборона влади на його в'їзд буде незаконною, адже вона може базуватися виключно на вчиненні Михайлом Саакашвілі злочину проти основ нацбезпеки. Якщо раптом з"явиться така заборона, то це буде сприйматися виключно як зловживання владою і політично вмотивовані дії.

Що стосується спроби відмови в"їзду в Україну на підставі паспорту, який є недійсним, то така відмова буде незаконною, адже нові документи фізично неможливо виготовити за кордоном, і держава зобов"язана створити умови для реалізації права особи на повернення її на місце її постійного проживання та оформлення належних документів», - написав нардеп.

31 березня 2015 року Генпрокуратура вже відмовила у видачі Саакашвілі грузинській прокуратурі, мотивувавши це політичними переслідуваннями.

«Саме тому Михайло Саакашвілі буде повертатися в Україну 10 вересня через пункт пропуску "Краковець", щоб всі юридичні дії відбувались прозоро, з трансляцію в ЗМІ, за присутності нардепів, які унеможливлять порушення законодавства з боку прикордонних органів, міграційної служби та інших правоохоронних органів», - додав нардеп.

Леся, 04.09.2017 19:12



Вибір редакції

Найпопулярніші новини