Саакашвілі спробує використати факт позбавлення українського громадянства, як спосіб показати впливовість своєї постаті – експерт

Колишнього голову Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі позбавили громадянства України, про це у Фейсбуці повідомив народний депутат Ігор Мосійчук. Згодом цю інформацію підтвердили у державній прикордонній слюді. Там відзначили, Саакашвілі втратив громадянство, бо надав недостовірну інформацію.

За словами експерта із міжнародних відносин Василя Остап’яка, позбавлення громадянства це доволі серйозний крок, котрий можна сприймати по-різному. Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

На думку експерта, різні політичні сили в Україні цю новину так само, як Саакашвілі, будуть використовувати для отримання політичних дивідендів.

«Передусім опонентам Міхеїла, з однієї сторони - це дозволить більш активно діяти в політичному просторі, поступово занижуючи рейтинг, популярність грузино-українського політика. З іншої сторони сам Міхо спробує використати факт позбавлення українського громадянства, як спосіб показати впливовість своєї постаті в українському політичному середовищі. Проте Міхеїл, перебуваючи зараз на відпочинку за межами України, в принципі себе почуватиме доволі комфортно, використовуватиме власні політичні зв’язки задля популяризації своєї постаті, як політика-опозиціонера, котрий намагається відстоювати інтереси України, як політика, котрий бореться з усіма видами та проявами корупції і це, на нашу думку, принесе свої дивіденди. А тут постає питання: хто виграє від такої політичної діяльності Міхеїла Саакашвілі, котрий тепер однозначно позиціонуватиметься, як політик опозиційний», - написав експерт.

За його словами, актуальним залишається інше питання, хто займе лідируючі позиції в новоствореній партії Саакашвілі «Рух нових сил», і чи зможе ця партія себе реалізувати з новим лідером, тай хто буде цим лідером.

 

 

Леся, 26.07.2017 18:26



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини