Депутати обласної ради відмовили фірмі екс-регіонала Злочевського використовувати надра Франківщини

Депутати Івано-Франківської обласної ради відмовили фірмі екс-регіонала Миколи Злочевського використовувати надра Франківщини для видобутку нафти і газу. Відповідне рішення було прийняте на засіданні сесії облради 30 червня, повідомляє прес-служба Укропу.

Звернення щодо надання погодження видачі товариству з обмеженою відповідальністю «ПАРІ» спеціального дозволу на користування надрами надійшло від Державної служби геології та надр України. Йдеться про 1000 га, які знаходяться на території Чемигівської площі Яремчанської міськради.

Фракція «УКРОП» в обласній раді виступила категорично проти даного звернення.

«Ми приймаємо звернення щодо націоналізації російських підприємств, а іншим рішенням пропонуємо надавати дозвіл на погодження користування надрами колишнім регіоналам. Різниці між ними немає: і ті, і ті фінансують сепаратистів», - заявив голова фракції «УКРОП» в обласній раді Микола Палійчук. Депутат запропонував створити на Прикарпатті комунальне підприємство, і використовувати надра лише ним

«Надр у нас багато: є газ, нафта, пісок, інші надра, які потрібно використовувати, за рахунок чого наповнювати бюджет. І це потрібно робити там, де така діяльність не буде завдавати шкоди населенню, не заважатиме розвитку туризму», - пояснив укропівець.

Микола Палійчук навів приклад Волинської області, де таке комунальне підприємство було створене ще минулого року. «Волинська обласна рада створила комунальне підприємство Воно отримало дозвіл на видобування бурштину, торфу, нафти, газу, інших корисних копалин. Виготовили ліцензії, фірма почала працювати, мільйони йдуть у бюджет. Пропоную опрацювати мою пропозицію, і якщо вона знайде підтримку, прийняти відповідні рішення на наступній сесії обласної ради».

За словами укропівця, на засіданнях комісій облради представники фірм говорять «ми ще нічого не отримали, а вже 3 млн. грн. заплатили у бюджет». Тобто, якщо вони платять наперед такі гроші, значить, сподіваються отримати прибутки в десятки разів більшими.

Це вже друге звернення від Держгеонадра. 10 березня дане питання вже розглядалося на сесії обласної ради. Тоді під тиском атовців та громадськості депутати відмовили компанії.

Нагадаємо, згідно з даними Єдиного державного реєстру фізичних та юридичних осіб, компанія ТОВ "ПАРІ" створена двома компаніями – кіпрською фірмою "БУРІСМА ХОЛДІНГ", яка на 100% належить Миколі Злочевському, та ТОВ "Еско-Північ", яка також належить кіпрській фірмі "БУРІСМА ХОЛДІНГ" та Миколі Злочевському.

Це означає, що єдиним власником і отримувачем доходу ТОВ "ПАРІ" є Микола Злочевський через офшорні кіпрські компанії. НАБУ проводило досудове розслідування у кримінальних провадженнях щодо неправомірних дій службових осіб Мінекології при видачі у 2010–2012 роках спеціальних дозволів на користування надрами, у тому числі на користь підприємств, що входять до групи компаній "БУРІСМА".

Леся, 30.06.2017 20:37



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини