За кілка років українська мрія перетвориться на «закордонний паспорт-вивчення мови-гроші на перший час-еміграція» - політолог

Українці емігрують за кордон, про це у Фейсбуці пише політолог Юрій Палійчук. А все тому, що економіка України ніяк не може відштовхнутися від дна і почати рости.

«Польща в найближчі роки готова прийняти два мільйони українців. Це означає, що і з вашого оточення по одному почнуть зникати люди, які ніколи не думали про еміграцію. Хтось відправить дитину вчитися в польський університет, бо це дешевше. Хтось втомиться за 150 євро працювати тут головою і поїде туди трудитися руками за 600, як це вже було в 90-х. А хтось просто захоче жити в нормальній країні, з нормальними дорогами і лікарнями», - пише Палійчук.

За його словами, уже за кілька років мрія українців зміниться, вони будуть хотіти закордонний паспорт і гроші на еміграцію.

«Таким чином, за пару років українська мрія перетвориться з «освіта-робота-квартира-дача-машина-депозит в банку» на «загранпаспорт-вивчення мови-гроші на перший час-еміграція». А років за 10-20 Україна буде нагадувати нинішнє село, у якому навіть за великі гроші ти не знайдеш людину, яка може поколоти дрова. Бо всі здорові мужики виїхали в міста, або на заробітках по світу. А в селі залишилися одні пенсіонери, інваліди і пияки», - вважає політолог.

Леся, 12.09.2016 10:57



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини