Проект стратегії, який пропонують Трампу по Україні, громадяни не сприймуть – політик

Президенту США Дональду Трампу юристи запропонували стратегію по Україні, в якій, фактично, Крим визнаний частиною Росії, на Донбасі зберігається статус-кво, а фінансувати відновлення інфраструктури будуть ЄС, США та Росія в обмін на відмову України зближуватися з Євросоюзом.

Колишній нардеп від Прикарпаття Євген Гірник цю стратегію вважає тривожним дзвінком.

«Звичайно, проект - це ще не стратегія, але дуже тривожний дзвінок про наміри певної частини оточення Трампа. Ці "юристи" хочуть зафіксувати ситуацію за фактом нинішнього розподілу територій, а Україну віддати васалом Московії, відрізавши її від Європи. Виглядає, що недарма московський політикум так аплодував обранню Трампа», - вважає Гірник.

На його думку, запропонована стратегія безперспективна.

«По-перше її не сприйме переважна більшість українців, її немає і не збирається сприйме політикум Східної Європи, її не сприйме навіть Путінський режим, який не збирається вкладати кошти в Донбас, а хоче туди американських інвестицій. Не факт що таку стратегію схвалить республіканська партія, конгрес і сенат. Але, все одно українці повинні бути пильними і докласти всіх зусиль для недопущення такого сценарію», - вважає Гірник.

Леся, 18.11.2016 16:44



Вибір редакції

Найпопулярніші новини