Новак: Починається період зовнішньої політики республіканців - жорстка сила і домінування

Республіканець Дональд Трамп став президентом США, республіканці перемогли і отримали більшість у Сенаті і Палаті Представників — це означає, що закінчився період зовнішньої політики США демократів – «м'яка сила», про це у Фейсбуці написав Андрій Новак, голова Комітету економістів України.

 «Починається період зовнішньої політики республіканців - “жорстка сила і домінування”. Не забуваймо передвиборче гасло Трампа: “Make America Great Again!”. Саме республіканці наполягали на жорстких санкціях, саме республіканці наполягають на наданні Україні прямої військової допомоги, включно з летальною зброєю, саме республіканці наполягали на масштабнішій фінансовій підтримці України, саме республіканцям належать і їх фінансуються найкрупніші американські нафто-, авто- і сталеливарні гіганти, які можуть змінити масштабність інвестицій в Україну», - написав Новак.

За його словами, передвиборчу популістську риторику Трампа можна забути вже сьогодні. Тепер він президент і президент-республіканець.

«Очікую найближчими місяцями дуже цікавих політичних подій як ззовні, так і всередині України — не забуваймо, що Президент України не зміг зустрітись з кандидатом в президенти Трампом через небажання саме Трампа», - додав Новак.

Леся, 09.11.2016 12:08



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини