Нинішня девальвація гривні – штучний процес, що не має під собою жодних економічних причин - експерт

Нинішня девальвація гривні – стовідсотково штучний процес, що не має під собою жодних економічних причин. Причина цієї штучної девальвації – новий Кабмін і НБУ вирішили йти по стежці своїх попередників, про це е Фейсбуці написав Андрій Новак, голова Комітету економістів України.

«За рахунок легкого шляху – девальвації гривні – уряд Володимира Гройсмана хоче, по-перше, наповнювати державний і місцевий бюджети. По-друге, задовольняти апетити фінансово-промислових груп, які орієнтовані на експорт. Тих, кого в Україні називають олігархами», - говорить Новак.

Два місяці тому уряд Володимира Гройсмана подав бюджетну резолюцію на 2017 рік. На той момент курс гривні щодо долара складав 24,6. При цьому Кабмін закладає прогноз курсу – 27,2. Хоча жодних економічних причин для девальвації немає. Тим більше такої серйозної – на 12%, відзначив економіст.

«Тобто, нинішній уряд, нічого не змінюючи, йде шляхом Кабміну Яценюка. Але для всіх інших (українських громадян і вітчизняних підприємств, які не є експортерами) девальвація – шкідливе явище. Але, вочевидь, інтереси громадян і українських промисловців не є пріоритетом для уряду Гройсмана», - відзначив Новак. 


Леся, 19.08.2016 10:18



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини