Міносвіти вирішило провести опитування серед школярів із приводу союзу України та Росії та розпаду країни на частини

Директор департаменту МОНу Юрій Кононенко 24 жовтня 2016р розіслав листа місцевим органам управління освіти з клопотанням провести опитування серед учнів 7-11 класів. Опитувальник підготувала(сертифікувала) Академія педагогічних наук України.

«Звинуватити науковців цієї структури в непрофесіоналізмі не повертається язик, то ж звинувачую їх у навмисних антидержавних діях. Науковці через опитувальник застосовують психологічні прийоми та маніпулюють свідомістю дітей, нав’язуючи їм думку, що Україна може бути поділена на окремі країни або думку, що Україна - це «єдіная страна з Росією», - пише у Фейсбуці письменниця Лариса Ніцой.

Опитування МОН проводить російською мовою.

«В опитувальнику є питання «Я бы хотел(ла), чтобы Украина присоединилась к политическому и экономическому союзу с Россией». Мало того, що такого питання не повинно бути в принципі, так на нього ще пропонується 8 варіантів відповіді!!! Дітям нав’язується думка, що така ситуація можлива, над нею дітям ще пропонується подумати, щоб вибрати, який варіант з восьми їм підходить. Такий варіант можливий на 2, 3, 4, 5, 6 чи 7 балів», - пише Ніцой.

Серед питань є і те, що школяр ніколи би не голосував за кандидата-жінку на пост президента.

 «Украинская и русская культуры совершенно одинаковы». На скільки однакові вибрати 7 варіантів відповіді. «Украина и Россия должны быть одним государством». Якщо не згоден – це 1 бал, а якщо дитина згодна, то треба над цим поміркувати!!! згоден – це 2, 3, 4, 5, 6, 7, балів. Ну, і апогей нав’язування дітям антидержавної думки. Є ще перелік з 5 питань, серед яких треба вибрати свій варіант: «Украина становится частью большого союза, который включает Россию», «Украина распадается на несколько отдельных государств», - написала Ніцой.

За її словами, Україна – унітарна, соборна, цільна країна – інших варіантів просто немає. Вона має свою власну культуру, самобутність, історію і мову.

«Нас знищують. Через мову, через несформовану свідомість наших дітей. Це гібридна війна, друзята, ви це знаєте, і отакий опитувальник – це її елемент», - пише Ніцой.

Вона радить усім українцям писати листи в СБУ з вимогою дати оцінку діям МОН, та в міністерство освіти з вимогою звільнити Кононенка.

 

Леся, 14.11.2016 07:52



Вибір редакції

Найпопулярніші новини