«Об’єднання інвалідів «Асамблея патріотів» просить вирішити проблему із парковками та поліцейськими

Громадська спілка  «Об’єднання інвалідів «Асамблея патріотів» просить міську владу та керівника поліції Івано-Франківська вирішити проблему із парковками та компетенцією патрульних поліцейських, в іншому випадку будуть ініціювати розгляд питання відповідності зайнятим посадам міського голови Руслана Марцінківа та головного поліцейського Дмитра Міхальця.

 

                                               ЗВЕРНЕННЯ

Шановні краяни, пройшло вже немало часу з того моменту, як до виконання обов’язків міліції приступила нова поліція. Виникає питання: «А що змінилося?», бо при перших конфліктах поліція, народ, ветерани війни була ініційована зустріч – «Спілки АТО», голів правлінь громадських організацій області та Самооборони міста Івано-Франківська. В проведенні діалогу був знайдений компроміс, що новостворений орган поліції потребує допомоги з боку громадськості. Хоча на той час була маса порушень зі сторони правоохоронних органів.

На даний час зміни практично відсутні.

1. Поліція виконує функції парковщиків міста

В Івано-Франківську відсутня достатня кількість місць для парковок. Забулися обіцянки про будівництво багаторівневої парковки.

Натомість, вільні місця, які можна було би використати для будівництва парковок  чи облаштування місць для стоянок авто – забудовують або встановлюють МАФИ.

На даний час, міській владі та поліції, напевно, не вигідно, вирішувати цю проблему. Одні – збагачуються на продажу та здані в оренду вільних земельних ділянок, інші – на штрафах, які виписують водіям за паркування у невстановлених місцях. Функції поліцейських звелися до виписування штрафів за неправильну парковку.

2. Вибірковість  виконання функцій поліції

Нові поліцейські не завжди діють у рамках закону, зокрема, можуть відпускати порушника, який має високий статус та звязки.

Окрім того, не всі працівники нової поліції відповідають статусу поліцейського: від антропологічних даних до знання законів. Дуже часто поліцейські оперують лише кількома завченими законами, згідно яких карають громадян.

Хочемо звернути увагу і не те, що поліцейські ігнорують патрулювання на неосвітлених вулицях та дворах, де відбуваються злочини, натомість їздять лише там, де безпечно.

3. Нерозуміння проблем людей, які повернулися із війни

Сьогодні в місті є багато людей, що пройшли горнило війни на Сході і зупинили російського агресора. Серед них є інваліди війни, контужені, які потребують психологічної реабілітації.  Вони заслуговують хоча би на діалог із працівниками правоохоронних органів та на розуміння від них. Натомість цього не відбувається, навпаки поліцейські ведуть себе зверхньо та посилаються на сухі закони та статті. Ніхто не перечить – закон, дійсно, має бути на першому місці, проте в складних ситуація треба залишатися перш за все людиною. Головне завдання працівника правоохоронних органів не покарати, а запобігти правопорушенню і допомогти у складній ситуації. Якщо водій зупинився у невстановленому місці, це не обов’язково означає, що він злісний порушник. Йому могло стати погано. Проте нові поліцейські навіть не намагаються з’ясувати причину зупинки, надати необхідну допомогу за необхідності. Дуже часто вони ведуть себе зверхньо.

Ми представники громадської спілки «Об’єднання інвалідів «Асамблея патріотів» переконливо просимо міського голову Івано-Франківська Руслана Марцінківа та очільника нової поліції міста Дмитра Міхальця звернути увагу на викладені проблеми. Міського голову просимо вирішити проблему із паркуванням у місті – виділити земельні ділянки для побудови багаторівневих парковок, а очільника поліції просимо належним чином проводити роботу з особовим складом поліції, вимагати забезпечення  правопорядку, толерантного ставлення до людей, а підбір нових поліцейських здійснювати відповідно до критеріїв  поліцейського. Також просимо організувати для поліцейських психологічний та медичний тренінги.

Просимо надати вашу відповідь із приводу викладений проблем та шляхів їх вирішення у терміни встановлені законом. У іншу випадку залишаємо за собою право добиватися вирішення проблем іншими методами та ініціюватимемо розгляд питання вашої відповідності зайнятим посадам.

З повагою, члени громадської спілки «Об’єднання інвалідів «Асамблея патріотів».

Леся, 03.06.2016 12:48



Вибір редакції

Найпопулярніші новини