Майже дві сотні батьків протягом ночі стояли у черзі, щоби мати можливість записати дітей у садок

Сьогодні, 1 червня, відкривається реєстрація на чергу до нового садочка «Вишиванка». Батьки ще вчора почали формувати живу чергу, щоби отримати талони на реєстрацію, пише депутат міської ради Віталій Мерінов.

«Кожні півгодини перекличка, кого немає - викреслюють з черги. І так до 08:57, коли розпочнуть видавати талони. Зателефонував 102, попросив, щоб патруль пробув до самого ранку, коли розпочнеться саме цікаве: людей, напевно, десь під 300 намагатимуться отримати тільки 70 талонів, а решта ще добу чекатимуть», - написав Мерінов.

Також він запропонував міському голові Руслану Марцінківу та секретарю міської ради Оксані Савчук прийти зранку до місця реєстрації.

Мерінов запропонував кілька шляхів вирішення проблеми.

«Якщо є технічна можливість, то збільшити кількість столів, за якими проводитиметься реєстрація, що дасть можливість прийняти більше людей. Сьогодні видати людям талони і на наступні дні, щоб не вимучувати їх живою чергою ще добу. Можливо мерія не врахувала те, що так багато людей захоче записатись в даний садок, але, як кажуть самі люди, можна було поділити прийомні дні по роках, оскільки стоять ті, що цього року хочуть вступити і ті, що у 2018-2019рр», - написав Мерінов.

Також він запитав, чи права те, що за прийом у садок без черги, треба заплатити хабар.

«Кажуть, щоб потрапити у будь-який садок без черги - 700 $. Правда?» - запитує депутат.



Леся, 01.06.2016 07:30



Вибір редакції

Найпопулярніші новини