Президент лізе у корупційні скандали, бо впевнений, що йому все зійде з рук – політолог

Президент Україні Петро Порошенко не переймається корупційними скандалами тому, що впевнений – йому все зійде із рук, пише у Фейсбуці політолог Петро Олещук.

«Чому президент України, що, безумовно, є недурним та досвідченим політиком, відверто лізе у корупційні скандали, вибудовує кучмівську вертикаль, займається бізнесом на посаді? Тому що переконаний, що все це не завадить йому утримати владу. Якби він був переконаний у зворотному - він був би трохи іншим президентом», - написав політолог.

За його словами, саме українці дозволили Порошенкові бути таким Президентом.

«Коли українське суспільство радо сприйняло схему "пробачаємо президенту все, поки війна" - воно погодилося з цим. Фактично, тим, що ми визнали всю цю маніпуляцію та не порвали "порохоботів" на дрібні шматки ще 2014 року - цим ми позбавили Петра Олексійовича шансу стати пристойним президентом. Ми дозволили йому відчути наркотик безмежної влади та необмеженого збагачення. Тепер він вже не «зіскочить», - вважає політолог.

На його думку, українці повинні міняти владу і робити це до тих пір, поки політики не розумітимуть, що корупція – це неприйнятна річ.

«Чи потрібно міняти владу? І скільки разів? Рівно стільки, поки кожен український политик не знатиме: спіймають на корупції - політичний труп, спіймають на узурпації влади - труп фізичний.
Адже проблема не в політиках (точніше, не тільки в них) - проблема в нашому до них ставленні»,
- вважає політолог.

Леся, 11.05.2016 11:45



Вибір редакції

Найпопулярніші новини