Panama Papers: Офшор, який приписували Порошенкові, зареєстрований на його друга та заступника гендиректора «Рошен»

Журналіст Дмитро Гнап стверджує, офшор, який раніше приписували Президенту Петру Порошенку та нардепу Ігорю Кононенку, має іншого власника. Проте він теж дуже близький до глави держави, про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Це декларація про активи віргінської офшорної компанії Intraco Management Ltd. Раніше медіа пов'язували цю фірму з Ігорем Кононенком та Петром Порошенком. Мій колега Денис Казанський публікував документи, що саме ця офшорна компанія оплачувала відпочинок та навчання закордоном доньки Кононенка. А також перельоти чартерами Порошенка, вже коли той став президентом. Крім того, фірма була помічена в різних сумнівних операціях, зокрема, за даними Ліга.Нет, вона купувала пальне восени 2014-го в дочірньої компанії російського Газпрому. Тоді Кононенко відкинув свою та Порошенка причетність до Intraco Management Ltd. І треба визнати, він сказав правду. Але не всю.  Бо подивіться хто є бенефіціаром цієї компанії. Згідно даних панамського реєстратора Mossack&Fonseca - це громадянин України Сергій Зайцев. Людина з таким же ім'ям і прізвищем є заступником генерального директора корпорації "Рошен". А також сьогодні є співвласником ТОВ "Центрально-Європейська Кондитерська Фабрика", разом з самим президентом (привіт сліпому трасту!)» - написав Гнап.

За його словами, раніше Сергій Зайцев був однокласником та першим бізнес-партнером Петра Порошенка. В 90-х вони разом возили какао в Україну. В документі вказана і адреса реєстрації Зайцева: Київ, вул.Електриків 29-а. Саме за цією адресою на Рибальському острові в Києві зареєстроване ціле гніздо фірм старих друзів: Порошенка, Кононенка, Зайцева, Свинарчука (Гладковського), написав журналіст.

Леся, 10.05.2016 07:13



Вибір редакції

Найпопулярніші новини