Правоохоронці вилучають портрети Сталіна та георгіївські стрічки – Шкіряк

Правоохоронці неодноразово попереджали про неприпустимість використання 9 травня символів російського комуно-фашизму, зокрема «георгіївських стрічок», портретів катів українського народу Сталіна, Леніна, Жукова, плакатів провокаційного змісту та інших заборонених предметів тоталітарного комуністичного режиму, написав на своїй сторінці у Фейсбуці радник голови МВС Зоря Шкіряк.

«Для України, що знаходиться у стані війні з нинішньою Росією, використання такої символіки - це свідома провокація. Путін - це Гітлер ХХІ століття і лідер світового тероризму та новітнього російського фашизму. Це знає і розуміє увесь цивілізований світ. Отже, реакція буде відповідною», - написав Шкіряк.

За його словами, сьогодні правоохоронці, шляхом роз'яснень продовжують вилучати таку заборонену символіку у проросійсько налаштованих і агресивних учасників акцій 9 травня. 

«Ще раз закликаємо представників українських патріотичних організацій не вступати у жодні конфлікти та силові протистояння, а у разі виявлення провокаторів повідомляти правоохоронців.
Наразі, ситуація знаходиться під повним контролем підрозділів МВС. За виключенням кількох незначних сутичок в столиці і деяких регіонах, на цей час все проходить спокійно», -
написав Шкіряк.

Леся, 09.05.2016 13:16



Вибір редакції

Найпопулярніші новини