НЗФ отримали завдання від своїх кремлівських кураторів провести максимальне посилення бойової активності – прес-центр АТО

В рамках підготовки до анонсованого засідання робочої групи в нормандському форматі на рівні міністрів закордонних справ по врегулюванню ситуації на Донбасі, бойовики проросійських НЗФ отримали завдання від своїх кремлівських кураторів провести максимальне посилення бойової активності по всій лінії зіткнення з максимальним застосуванням забороненої зброї та диверсійно-розвідувальних груп.

Про це повідомляє прес-центр АТО.

Чітко проглядається три напрямки зосередження зусиль бойовиків НЗФ:
Горлівка - Зайцеве, Олександрівка – Мар’їнка, Красногорівка та Комінтернове – Гнутове – Талаківка. На цих напрямках спостерігається активний рух заборонених Мінськими домовленостями озброєнь, таких як танки та міномети калібру 120 мм.

Інформація про таку активність бойовиків фіксується і доводиться до спостерігачів місії ОБСЄ встановленим порядком, кажуть у прес-центрі.

Разом з тим, бойовики вдаються до будь-яких заходів з метою не допустити представників ОБСЄ в ті райони, де приховується заборонене озброєння. 

Як приклад, 4 лютого представники міжнародної спостережної місії не були допущені до визначених Українською стороною місць в Октябрі та Комінтерновому де приховуються міномети калібру 120 мм. 

Часто бойовики НЗФ вводять в оману навіть представників Російської Федерації СЦКК, щодо характеру та кількості обстрілів з боку сил АТО, з метою звинуватити Українську сторону у порушенні Мінських домовленостей.

Силами АТО чітко відслідковуються всі злочинні дії бойовиків НЗФ. 
Збройні Сили України на всіх напрямках готові дати гідну відповідь на можливі намагання противника порушити лінію розмежування та будь-які провокації ворога.

Леся, 05.02.2016 11:34



Вибір редакції

Найпопулярніші новини