Юрій Бабій: Через хитрощі окремих корупціонерів безвізовий режим з ЄС опинився під загрозою

Про це заявив народний депутат України, представник від Івано-Франківщини Юрій Бабій.

Нардеп прокоментував правку до Закону України «Про державний бюджет 2016», згідно якої переноситься запуск системи електронного декларування держчиновниками до 2017 року, що загрожує запровадженню в Україні безвізового режиму.

Мова йде про поправку «Абзац другий пункту 2 розділу XIII «Прикінцеві положення» Закону України «Про запобігання корупції» (Відомості Верховної Ради України, 2014 р., №49, ст. 2056) доповнити словами і цифрами «але не раніше 1 січня 2017 року».

 «З достовірністю можу сказати, що даної правки не було в урядовому проекті закону про держбюджет на 2016 рік, – зазначив нардеп Юрій Бабій.

«Виходить, що окремі персоналії використали ситуацію у власних інтересах, щоб приховати власне майно, доходи і витрати. У цій ситуації сумно одне, що деякі особи ставлять власний інтерес понад інтереси держави та виборців, які за них голосували. Адже відкладення початку функціонування нової системи фінансового контролю за державними чиновниками ще на рік автоматично ускладнює отримання безвізового режиму з ЄС для мільйонів українців», – наголосив народний депутат Ю.Бабій.

На думку нардепа, слід довідатися хто саме став автором цієї поправки і дати можливість українцям побачити «своїх героїв в лице». «Адже відповідальність – це основа діяльності депутата», – підсумував Юрій Бабій.

Леся, 05.01.2016 16:25



Вибір редакції

Найпопулярніші новини