«Мінування» установ показало легковажність франківців та відсутність систем оповіщення

Учора невідомі протягом дня в Івано-Франківську «мінували» державні установи. У різних місцях і у різний час. Дуже схоже на тест. Дуже схоже на нагнітання істерії страху.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав Vik Strebull

«Боюсь і уявити, який може бути наступний крок. Бо реакція народу на загрозу була млявою - вони до сих пір не вірять, що йде війна», - пише франківець.

За його словами, «мінування» установ виявили, що у них немає систем оповіщення.

«Що виявило "мінування" будинку правосуддя? 1. Відсутність системи оповіщення. Частина людей залишилась у кабінетах: хтось з-за незнання, а хтось з-за нехлюйства. Нехлюйство можна виправити ударом в голову, а от чому не всі знали? Хто мав подбати про це і чому не подбав? 2. Відсутність навичок евакуації. В установі нема господаря. У таких випадках, а вони мають бути прописані як штатні кризові ситуації в локальному нормативному акті, має бути визначена група людей, які навчені як діяти в подібній ситуації і кожен відповідає за свою ділянку. Вся установа повинна одразу ж переходити на особливий режим роботи з чітким алгоритмом дій. Чому цього нема? Байдужість приводить до ілюзії безпеки. Чи моніторив хтось будівлю правосуддя на критичні ключові елементи, які впливають на безпеку? Думаю, ці питання найближчим часом будуть дуже актуальні», - написав франківець.

Леся, 08.12.2015 08:14



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини