Не можна порівнювати смерть «білої» людини і «тубільців» - політолог про критику європейських ЗМІ

На кліматичному саміті в Парижі Президент Петро Порошенко заявив про те, що Україна прекрасно розуміє Францію, адже вона бореться із тероризмом майже два роки. Така ремарка не сподобалась, ба, навіть обурила європейські ЗМІ.

Наприклад, журналістка видання Faz Politic написала, що «незважаючи на те, що розуміє, з якою складною ситуацією зіткнулася Україна, але цей виступ — епік-фейл».

«Порошенко проявив жахливий смак, використавши теракти в Парижі, щоб привернути увагу до України. Неправда і огидно», – написав журналіст з France 24.

У цьому всьому, вся  Європа, до якої так прагне Україна, говорить політолог Тарас Загородній.

«Ми як були для них тубільцями, так і залишилися. Звичайно, як можна порівнювати смерть "білої людини" (француза) і тисячі смертей "тубільців" (українців, які прийняли удар Путіна, з яким французи взасос цілувалися і цілуються)? Для французів це дикість. Вони й не подумають картинки ставити у Фейсбуці за українців. Себе жаліти спочатку навчіться як це роблять французи.

Так, що без ілюзій з приводу Європи. Жебрачка країна, яка нездатна вирішувати свої проблеми і яка нездатна поважати себе, нікому нецікава», - написав на своїй сторінці у Фейсбуці Загородній.

Леся, 01.12.2015 06:56



Вибір редакції

Найпопулярніші новини