Учень військового ліцею вбив свого товариша

Між двома учнями військово-спортивного ліцею, що в м. Надвірна виникли неприязні стосунки під час добового чергування. Один із хлопців наніс своєму товаришеві смертельний удар ножем в область грудної клітки.

До чергової частини місцевого відділу поліції надійшло повідомлення про те, що в приміщенні медичної частини Надвірнянського військово-спортивного ліцею, виявлено тіло 14-річного ліцеїста ІІ курсу з ознаками насильницької смерті.

На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група. Працівники поліції затримали 14-річного підозрюваного, який намагався втекти. Правоохоронці затримали його неподалік навчального закладу. Згодом, під час проведення слідчих дій, юнак зізнався у вчиненні злочину.

Затриманий розповів, що в той вечір вони заступили на чергування в добовий наряд. Між підлітками виникла сварка на побутовому рівні, в ході якої підозрюваний умисно наніс цілеспрямований удар ножем в ліву ділянку грудної клітки останньому, заподіявши потерпілому тілесні ушкодження у вигляді колото-різаної рани грудної клітки зліва. Після отриманих тілесних ушкоджень хлопець помер.

З місця події вилучено речові докази. Наразі підозрюваного затримано в порядку ст.208 Кримінально-процесуального кодексу України (підозра у скоєнні злочину). За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство).

За скоєння злочину передбачено покарання – позбавлення волі на строк від 7 до 15 років.

Леся, 30.11.2015 14:00



Вибір редакції

Найпопулярніші новини