Якщо мінські угоди продовжать, хлопці-полонені не доживуть до їх виконання – Геращенко

Якщо мінські угоди будуть пролонговані, то військові, які перебувають у полоні бойовиків просто не доживуть до свого звільнення, адже серед них є важко поранені, як от Володимир Жемчугов.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написала нардеп Ірина Геращенко, яка представляє Україну у підгрупі із гуманітарних питань мінської контактної групи.

«Пані Олена подзвонила дуже пізно. Вона так кричала, що через її сльози я не могла розібрати жодного слова з того, що вона говорила. Я заклякла, бо подумала про найстрашніше. Два останні місяці ми боремося за звільнення її важкопораненого чоловіка, в нього відірвані руки, ушкоджено око і страшне поранення брюшної порожнини. Бойовики не допускають до нього міжнародний червоний хрест, а про інші деталі цього жахіття я поки що промовчу», - написала Геращенко.

Виявилося, що бойовики записали відео із полоненим і виклали його в мережі.

«Скажіть, якщо на цих кадрах не тортури над напівживою людиною, то що це? Це страшне відео я сьогодні ж перешлю Червоному хресту і ОБСЄ, востаннє про долю Пана Володимира ми з цими структурами говорили вчора: як же це можливо, що в 21 сторіччі до напівживої людини не пускають ані рідних, ані міжнародні місії?!!! Де гучні міжнародні заяви? І про яку пролонгацію мінських угод на 2016 можна говорити????? Ці хлопці не доживуть в таких умовах ще рік - мають зрозуміти ситі європейські чиновники», - написала Геращенко. 

Леся, 26.11.2015 09:28



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини