Дату виборів на окупованих територія визначить Верховна Рада

Бойовики скасували псевдовибори, які намагалися протягнути у жовтні. Але для того , щоб ситуація повернулася в правове поле, дуже важливо , щоб були скасовані " результати" псевдовиборів у листопаді 2014, що призвели до зриву мирного процесу, ескалації конфлікту і тисяч нових жертв.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написала нардеп Ірина Геращенко.

«Дату нових виборів , які мають пройти за українським законодавством, і в яких повинні брати участь переселенці - справжній голос Донбасу( а вони мають отримати можливість і обирати і бути обраними до місцевих рад і мерій) - повинна визначити ВР. 
Якщо говорити про підсумки гуманітарної підгрупи, то сподіваюся на те, що днями вдасться звільнити заручників, що перебувають в Луганську. Вимагаємо звільнення всіх незаконно утримуваних , що їх тримають в Донецьку. Особливу увагу сьогодні я присвятила і темі наших полонених в РФ, а там у в'язницях перебуває щонайменше 10 українців. Ми вимагаємо допустити до них МКЧХ, і вийти на механізм їх звільнення. Українською стороною було спрямовано більше 130 дипломатичних нот , прийнято 30 офіційних заяв з вимогою звільнити наших громадян. На безпековій групі ключова тема – розмінування», -
написала Геращенко.

 

Леся, 06.10.2015 17:06



Вибір редакції

Найпопулярніші новини