Влада думає, як «взути» заробітчан і бажано на велику суму – нардеп

Колишній прем’єр Микола Азаров просто мріяв оподаткувати заробітчан. Ця ідея не покидала його ніколи. Що він тільки не вигадував, в які законопроекти лише не вписував цю норму. Але у нього нічого не вийшло.

Про це на своїй сторінці у Фесбуці написав нардеп Віктор Балога.

«Зате нинішній владі це майже вдалося. Поки вони забивали людям баки гранатами і "мосійчуками", Верховна Рада, під виглядом захисту трудових прав українців за кордоном, спокійно собі проголосувала в першому читанні законопроект 2330а, згідно якого кожен трудовий мігрант повинен буде платити єдиний соціальний внесок.

Вимагати податки з тих, кого ця держава змусила поневірятися за кордоном за шматок хліба - це цинізм, який міг собі дозволити лише Азаров і Партія регіонів. Але цей законопроект був проголосований не силами "Опозиційного блоку" і "Відродження", а завдяки Блоку Петра Порошенка і "Народному Фронту". Саме тими, хто сьогодні не створюють робочі місця, а хочуть, як трутні, попастися на доходах простих роботяг. А це - від 6 до 10 мільярдів доларів щороку. Сума настільки серйозна, що з нею не може позмагатися жоден українських олігарх. Але замість того, щоб подякувати заробітчанам і покаятися, що ця держава колись змусила їх втікати за кордон, нинішня влада дивиться лише, як би це їх "взути" і бажано - на серйозну суму», - написав Балога. 

Леся, 14.10.2015 11:32



Вибір редакції

Найпопулярніші новини