Ухилення від військової служби - злочин

У відповідності до розпорядження міського голови від 20.02.2015р.№67-р «Про проведення призову громадян України чоловічої статі в м. Івано-Франківську на строкову військову службу у 2015 році» у жовтні-листопаді 2015 в місті Івано-Франківську проводиться призов на строкову військову службу громадян України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилось 20 років, та старших осіб, які не досягли 27-ти річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу.

Указом Президента України від 17.02.2015 року № 88/2015 “Про строки проведення чергових призовів, чергові призови громадян України на строкову військову службу та  звільнення в запас військовослужбовців у 2015 році” визначено на 2015 рік такі строки проведення чергових призовів громадян України на строкову військову службу:

1) квітень - червень;

2) жовтень - листопад.

Відповідно до ч. 8 ст. 15 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» після набрання чинності Указом Президента України щодо проведення чергового призову:

призовники, яким надійшла повістка районного (міського) військового комісаріату на прибуття до призовної дільниці для проходження призовної комісії, зобов'язані прибути в пункт і у строк, зазначені в повістці;

у разі якщо за будь-яких обставин повістка не надійшла, громадяни призовного віку зобов'язані з'явитися до призовної дільниці в десятиденний строк з дня початку відповідного чергового призову, визначеного Указом Президента України;

призовники, які змінили місце проживання, зобов'язані в семиденний строк прибути до районного (міського) військового комісаріату за новим місцем проживання для взяття на військовий облік.

Повідомляємо, що за ухилення від призову на військову службу передбачена адміністративна та кримінальні відповідальність. Зокрема, відповідно до ст. 335 Кримінального кодексу України ухилення від призову на строкову військову службу карається обмеженням волі на строк до трьох років.

Леся, 05.10.2015 13:06



Вибір редакції

Найпопулярніші новини